19 Haziran 2009 Cuma

Terim: Sadece Beşiktaş'a giderim


19.06.2009 Kaynak: Hürriyet


Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in de bir zamanlar 'Beşiktaş'tan başka yere gitmem' dediği ortaya çıktı.


Önce, 2 hafta öncesine gidelim…


Yer: Antalya..


Kayserisporlu Mehmet Topuz, kameraların karşısına geçiyor ve o meşhur konuşmayı yapıyor;


-'Ben Beşiktaşlı'yım.. Beşiktaş'tan başka takımda oynamak istemiyorum.. Fenerbahçe 50 milyon dolar da verse gitmeyeceğim. Benim duruşum bellidir. Gerekirse 6 ay oynamam ama sonunda Beşiktaş'a giderim..'


Sonrası.. Sonrası malum..


'Fenerbahçe 50 milyon dolar da verse gitmem, Beşiktaş'ta oynayacağım' diyen, hatta üstüne üstlük bir de Siyah-Beyazlı forma ile pozlar veren Mehmet Topuz geliyor Fenerbahçe'ye imza atıyor. Hatta imza töreninde 'Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak' yazılı şapkayı taktıktan sonra en az 5-6 kere de Sarı-Lacivertli formayı öpüyor..


Şimdi.. Gidiyoruz bundan taaaa 35 yıl öncesine..


Tarih: 22 Haziran 1974..


Takım; Adana Demirspor..


Oyuncunun ismi ise: Fatih Terim..


Terim o tarihlerde transferin gözdesi..


Kulübü onu 'Daha çok para veriyor' diye Galatasaray'a satmaya çalışıyor ama onun kararı kesin..


Terim o günler de basına demeç veriyor;


-'Beşiktaş'tan başkasına gitmem..'


Ve her sorulduğunda aynı cevabı veriyor;


-'Söz verdim. Beşiktaş'a gideceğim.. Başka takımda oynamam söz konusu bile olamaz.'


Sonra.. Sonrası malum..


O, 'Beşiktaş'tan başkasında oynamam' diyen Fatih Terim çok geçmeden Galatasaray'a imzayı atıyor ve aralıksız 11 sene Sarı-Kırmızılı formayı sırtında taşıyıp, 'İmparator' lakabını alıyor..


Yani bugün Mehmet Topuz ne yaşamışsa, 35 yıl önce de Fatih Terim aynı olayı yaşadığı için bize de 'Nereden nereye' demek kalıyor..

Etiketler: , , , , ,

İşte Beşiktaş'ın yolcu listesi!

19.06.2009 Kaynak: Mynet

Beşiktaş'ta 19 yıl sonra iki kupa birden kazandırarak büyük bir başarıya imza atan teknik direktör Mustafa Denizli, önümüzdeki sezon için kolları şimdiden sıvadı. Dün başkan Yıldırım Demirören ve siyah beyazlı yöneticilerle bir araya gelen tecrübeli teknik adam, kadrodaki 10 futbolcunun gönderilmesini isterken, iki tane kaliteli yabancının alınmasını istedi. Başkan Yıldırım Demirören, genel sekreter Kenan Öner ve bazı yöneticilerin hazır bulunduğu toplantı 2 saat sürdü.
Sezonu iki kupa ile kapatmakla işlerinin bitmediğini söyleyen Denizli, "Çıtayı yükseltmek zorundayız. Ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edeceğiz. İşimiz kolay değil. Taraftarımıza karşı olan sorumluluğumuz arttı. Faydalı transferleri akıllıca yapmalıyız. Türkiye'den alınmasını istediğim ve gönderilmesine karar verdiğim oyuncuların listesini Bodrum'da yaptığım tatilde belirledim" dedi.
Mustafa Denizli'nin yönetime verdiği raporda gönderilmesini istediği futbolcular şunlar: Gordon Schildenfeld, Zapotocny, Sivok, Bobo, Delgado, Serdar Kurtuluş, Erkan Zengin, Necip Uysal, kaleciler Hakan ve Erdem.

Mustafa Denizli'nin yurt içinden alınmasını istediği futbolcuların başında Gaziantepspor'un solbeki İsmail Köybaşı ile Bursasporlu Veli olduğu öğrenildi.

Etiketler: , , , , , , , , , , , , ,

Beşiktaş'a ilginç teklif


19.06.2009 Kaynak: Vatan


Lugano'nun menajeri Juan Figer'den ilginç telefon


Beşiktaş yönetimini arayan Figer “F.Bahçe ile sorunlarımız var.. Sizin düşüncenizi de merak ediyorum” diyerek nabız yokladı. 3 yıllığına 12 milyon Euro isteyen Lugano için Yıldırım ‘Dilediğini yapar’ dedi.


F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım’ın “Lugano ile bütün ilişkilerimizi kestik” açıklamasından sonra çok güvendiği İtalya’da da futbolcusu için aradığını bulamayan menajer Juan Figer, Uruguaylı’yı Beşiktaş’a önerildi.. Figer, telefonla aradığı Beşiktaş yönetimine “Lugano’yu ister misiniz?” teklifini resmen yaparken, siyah-beyazlı yetkililer de şaşkına döndü.. Dünyanın en ’uyanık’ menajerlerinden biri olarak futbol tarihine geçmesi gereken Uruguaylı “F.Bahçe ile sorunlarımız var.. Biz beklemedeyiz ama sizin düşüncenizi de merak ediyorum” diyerek Beşiktaş’ın nabzını yokladı.


LUGANO’NUN F.Bahçe ile anlaşmazlığa düşmesinin sebebi Figer’in uçuk istekleri olmuştu.. Mukavelesi biten her oyuncusuna yaptığı gibi, Lugano’ya kendi ’paravan’ kulübü A.Rentistas’la mukavele imzalatan Figer, F.Bahçe’den yüzde 300’ü aşan bir zam isteğiyle geldi.. 4 milyon Euro imza parası ve futbolcuya ödenmek üzere 3 yıl karşılığı 8 milyon Euro isteyen Figer’in şartları şok etkisi yarattı.. Çünkü Lugano, yılda 1.2 milyon Euro alıyordu..


ÖNCE ZAPO GİTMELİ


3 yıl için 12 milyon Euro’yu bulan kabarık fatura, Yıldırım’ın Lugano’ya kapıyı göstermesine neden oldu.. Beşiktaş’ın Lugano’yu alması için bu parayı gözden çıkarması gerekiyor.. Yönetim, hem M.Topuz’un intikamını almak, hem de defansı güçlendirmek için bu transfere sıcak bakıyor.. Ama öncelikle büyük hayâl kırıklığı yaratan Zapotocny’nin kiralanması gerekiyor.. Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu, Zapo’nun kalmasının zor olduğunu belirterek, gelen teklifleri değerlendireceklerini, gerekirse Zapo’nun yıllık 800 bin Euro’luk ücretinin bir bölümünü Beşiktaş’ın ödemesi koşuluyla bu kiralamanın gerçekleşeceğini açıkladı. Figer’in F.Bahçe ile yapacağı son görüşmeye kadar Zapo sorununun çözülmesi ve Lugano’ya Beşiktaş yolunun açılması bekleniyor..


AZİZ YILDIRIM NE DEDİ?


BU arada konuyu danıştığımız F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım “Beşiktaş’ın yaptığı transferler bizi ilgilendirmez. Lugano bonsersivi elinde bir oyuncu. Bizle de görüşmelere devam ediyor” diyerek konuya oldukça ılımlı yaklaştı.

Etiketler: , , , , , ,

Nouma Saha için devrede


19.06.2009 Kaynak: Haberciniz


Beşiktaş'ın transfer etmek istediği Saha için taraftarın sevgilisi Nouma devreye girdi..


Louis Saha transferinde, eski bir dost başrolü oynuyor... Pascal, Fransız futbolcuyla özel olarak görüşüp, İstanbul´u ve yaşadıklarını anlatıyor.
Beşiktaş’ta merakla beklenen Louis Saha transferinde resmi imza, her geçen gün daha da yaklaşıyor... Everton’la her konuda anlaşmaya varan ve Saha’yla da el sıkışan Siyah-Beyazlılar’ın eski oyuncusu Pascal Nouma da bu transferin gerçekleşmesi için devreye girdi. Vatandaşı Saha’yla telefonda görüşen Pascal’ın, İstanbul’u ve taraftarları Saha’ya anlatıp, çok olumlu referans verdiği kaydedildi. Saha’nın, Beşiktaş’a ‘Evet’ demesinde, Nouma’nın da büyük rolü olduğu ifade edildi.

Kontenjan açılınca...


Fransız futbolcunun kısa bir süre içerisinde İstanbul’a gelip, Beşiktaş’a resmi imzayı atması bekleniyor. Saha’nın Siyah-Beyazlı formayı giymesi için, Bobo ya da Delgado ikilisinden birinin de takımdan ayrılması gerekiyor. Yabancı kontenjanı açılır-açılmaz Louis Saha İstanbul’a inecek ve resmen Kartal olacak.

Etiketler: , , , ,

Beşiktaş golcüsünü buldu!


19.06.2009 Kaynak: Açık Gazete


Beşiktaş, Bordeaux'nun golcüsü Fernando Cavenaghi'nin peşine düştü.


Transfer çalışmalarını büyük bir gizlilik içinde sürdüren Beşiktaş, Bordeaux'nun golcüsü Fernando Cavenaghi'nin peşine düştü. 25 yaşındaki Arjantinli oyuncu, geçen sezon ligde 29 maçta 13 gol attı.


Tango zamanı


Fransa şampiyonu Bordeaux'da forma giyen 26 yaşındaki golcü futbolcu, geçen sezon 29 maçta fileleri 13 kez sarstı.


Bobo'yu satmayı kafasına koyan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde başarılı sonuçlar alabilmek için dört koldan saldırıyor. Avrupa'nın önemli kulüpleriyle görüşmelerini sürdüren siyah-beyazlıların yeni durağı Fransa oldu. Sezon şampiyon tamamlayan Bordeaux'nun Arjantinli forveti Fernando Cavenaghi'yi gözüne kestiren Kartal, Mustafa Denizli'nin de onayını aldıktan sonra bu futbolcu için düğmeye bastı.


Fiyatı 10 milyon euro


Lourent Blanc'in Bordeaux'nun başına geçmesiyle birlikte kendine gelen Arjantinli yıldız, 2007-08 sezonunda 23 karşılaşmada 15 gol atarak takımının Devler Ligi'ne gitmesinde büyük rol oynamıştı. Cavenaghi, geçtiğimiz sezon 29 maçta rakip ağları 13 kez sarsarak uzun süre sonra gelen şampiyonlukta pay sahibi oldu. Fransız ekibinin, Cavenaghi için 10 milyon euro bonservis bedeli belirlediği ifade edildi.

Etiketler: , , , , , , ,

Beşiktaş'tan Sercan açıklaması

19.06.2009

Beşiktaş Fenerbahçe ile bir kez daha mı kapışacak? Sercan iddialarıyla ilgili Beşiktaş açıklama yaptı.
Beşiktaş yaptığı açıklamada Sercan Yıldırım hakkında çıkan haberleri yalanladı. Beşiktaş Kulübü, Bursasporlu Sercan Yıldırım ile ilgili çıkan transfer haberlerini yalanladı.Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, ''Bugün bazı basın organlarında yer alan, Bursaspor'un futbolcusu Sercan Yıldırım ile ilgilendiğimiz yönündeki haberler asılsızdır. Söz konusu futbolcu, kulübümüzün transfer gündeminde yer almamaktadır'' denildi.

Etiketler: ,

'Batuhan'ı adam ederim!'


19.06.2009 Kaynak: Habertürk


Mustafa Denizli Başkan Yıldırım Demirören ile görüştü ve genç futbolcuyu yola getireceğini ifade etti.


1.92'lik genç futbolcu için Demirören'le bir görüşme yapan Beşiktaş'ın hocası, "Hakan Şükür'den bile iyi olabilir. Yeter ki kafasını futbola versin. Kendisine bir şans daha tanıyalım. Onu yola getirebilirim" dedi.
Geçen sezon Eskişehirspor'a kiralık verilen, attığı goller kadar saha dışındaki davranışlarıyla da dikkatleri üzerine çeken Batuhan için Teknik Direktör Mustafa Denizli'den "dönüş" izni çıktı.
Daha önce yaptığı açıklamada, Eskişehirspor'da devam etmek istediğini söyleyen genç futbolcu, Avrupa kulüplerinin de dikkatini çekmiş, Beşiktaş'ın yeni sezon kadrosunda kalıp kalmayacağı da tartışma konusu olmuştu.
Yaptığı disiplinsiz hareketlerle adından söz ettiren, Eskişehir'de kamptan kaçtığı için kadro dışı bırakılıp, daha sonra affedilen Batuhan konusundan Mustafa Denizli'den olmulu rapor geldi. Tecrübeli hocanın, Başkan Yıldırım Demirören ile yaptığı görüşmede, "Batuhan yeteneklerinin farkında değil. Geldiği noktanın kıymetini bilmiyor. Ondaki boy (1.92) şu anda Türkiye'de hiç bir sntraforda yok. Açık konuşayım Hakan Şükür'den bile iyi olabilecek bir futbolcu. İkinci Şükür olma fırsatı var" dedi.
Batuhan'ın hala çocuksu bir ruhu olduğunu ve ona kızmadığını dile getiren Denizli'nin, "Eğer kendine baksa, kafasını sahaya verse, onu kimse tutamaz. Batuhan'a bir şans daha vermeyi düşünüyorum. Eğer benim dediklerimi yaparsa, onu adam eder yola getiririm. Çevresi onun şımarmasına yol açmış. Bu şımarıklığını gideririz" dediği öğrenildi.

Etiketler: , , , ,

Free Counters
Free Counters Hital, Firma Ekle, Link Ekle, Site Ekle, Toplistler, Pagerank
Zirve100 Sayac

Guler100.com hosting TurkeyRank.Com - Pagerank Servisi sohbet Hit Arttırma Merkezi